KLASİK TATLAR



Klasik tatlar ya da enfes tatlar, adına ne derseniz deyin, geleneksel Türk mutfağının damaklarda iz bırakan sayısız yemekleri vardır. Bu yemekleri çorbalar, et yemekleri, sebze yemekleri, sakatat yemekleri, hamur işleri, içecekler, tatlılar ve yöresel yemekler diye sınıflandırabiliriz.


Türk mutfağına özgü yemekler, kullanılan malzeme ve pişirme tekniği açısından özeldir. Örneğin, bir kuru fasulye yemeği etli veya etsiz yapılabilir. Kuru fasulye tencerede, düdüklü tencerede veya güveç içerisinde pişirilebilir. Kuru fasulyeyi pişirmek için ocak, fırın ve tandır ısısı kullanılabilir.

Klasik tatlar aslına uygun malzemelerle ve geleneksel tarifleri gözardı etmeden kullanılarak yapılıyorsa orijinaldir, işte bu lezzetleri insanın canı çeker. Değilse, güzelim kuru fasulyeyi yenilik, moderenlik adına çeşitli katkı malzemeler kullanarak deforme ederseniz, kuru fasulye fasulye olmaktan çıkar. Onun için klasik mutfak ve klasik tatlar diyoruz.