yemekte kullanılan yağlar



Yemeklerde katı ve sıvı yağ çeşitleri kullanılır. Katı yağlar içerisinde en fazla kulanılan tereyağı çeşitleri ve margarinlerdir. Sıvı yağ çeşitleri ise, ayçiçeği yağı, fındık yağı, soya yağı, mısır yağı ve kanola yağlarıdır. Sıvı yağ çeşitlerinden zeytinyağının iki çeşiti yemeklerde kullanılır. Salatalarda kullanılan sızma zeytinyağı ve yemeklerde kullanılan riviera çeşiti zeytinyağıdır.

Yemeklerde kullanılacak yağ çeşitinin seçimi, ailenin ekonomik durumuyla ilgili bir konudur. Sağlık açısından yemeklerde zeytinyağı öneriliyor olsada, zeytinyağı çoğu aileler için ekonomik değildir. Kısacası, her çeşit yağ kullanılarak yemek yapılabilir ve bu da tercihe bağlı bir şey.