ıspanaklı yeşil mercimek


Yeşil mercimekle yapılan her çeşit yemeğin içine sebze yakışır. Havuç, patates, bezelye ve ıspanak yeşil mercimek yemeğini fazlasıyle lezzetli yapar. Ispanaklı yeşil mercimek yemeğini daha çok, diyet yapanlar tüketir. Çocukların gelişimi için ıspanaklı yeşil mercimek yemeği, bir numaradır. Yeşil mercimeği pişirirken kesinlikle haşlayıp kara suyunu dökmemelidir. O dökülen kara su içide demir mineralleri mevcuttur. Doğru olan, yeşil mercimeği pişirmezden önce bol su ile 12-14 saat arası ıslatmaktır. Islanmış mercimek daha çabuk pişer, mineral ve vitamin kaybı olmaz.

Ispanaklı yeşil mercimek yemeği iki aşamalı pişirilir. Önce mercimek pişirlir, üzerine doğranmış ıspanak ilave edilir ve pişirmeye devam edilir. İki su bardağı dolusu kuru yeşil mercimek yemeğine 300 gr. ıspanak yeterlidir. Ispanak yemeği için yemeklik yağ, kuru soğan, domates salçası, su, tuz ve isteğe uygun baharatlar kullanılır. Yağ içinde sıra ile soğan, salça kavrulur. Üzerine ıslanmış yeşil mercimek, su, tuz ilave edilir ve tencere karıştırılır. Kısıkta yarım saat pişirildikten sonra ıspanak ilave edilir. Ispanak 15 dakika pişirildikten sonra tencere ocaktan alınır.