kuru fasulyeyi bir de böyle deneyin


Kuru fasulyeyi bir de böyle deneyin ki, nasıl kolay ve lezzetli piştiğini görün. Bilirsiniz, kuru fasulye ve nohut pişirilmezden önce akşamdan ıslatılır. Bu tarifle kuru fasulye yemeği yaparken kuru fasulyeyi akşamdan ıslatmanız gerekmeyecek. Ne zaman kuru fasulye yemeği yapmak isterseniz, bir buçuk saat içinde kuru fasulye yemeğinizi yapmış olacaksınız. Uzun zamandır kuru fasulye yemeğini bu tarifle yapıyorum; tarifimi denereseniz memnun kalacak her daim kuru fasulye yemeğini bu yöntemle yapacağınızdan eminim.

200 ml. lik su bardakları 150 gr. kuru fasulye alır. İki su bardağı kuru fasulye 300 gr. gelir ve bir ailenin kuru fasulye yemeği için iyi bir ölçüdür. İki su bardağı kuru fasulyeyi yıkayın, süzün ve bir tencereye koyun. Üzerine aynı bardakla 7 su bardağı çeşme suyu (1400 gr.) koyun ve bir iki dakika kaynatın. Peşinden ocağı söndürün ve tencere kapalı olarak 1 saat kuru fasulyeyi kendi haline bırakın. Bir saat beklemenin sonunda kuru fasulye yemeğinin yapımına geçebilirsiniz. Yemeğinizi ister tencerede veya isterseniz düdüklü tencerede yapabilirsiniz.

Düdüklü tencerede kuru fasulye nasıl pişirilir? Bir iri soğan yemeklik doğranır,  6 çorba kaşığı sıvı yağ içinde ya da 60 gram tereyağ ile kavrulur. Ardından bir silme kaşık domates salçası ileve edilir ve kavrulur. Peşinden tenceredeki kuru fasulye suyu ile birlikte düdüklü tencereye ilave edilir ve düdüklünün kapağı kapatılır. Düdüklünüzü nasıl kullanıyorsanız aynı yöntemi kullanarak kuru fasulye orta ateşte 20 dakika pişlirilir ve ocaktan alınır. Düdüklü usulüne uygun açılır ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek yemeğin tuzu ayarlanır. Hapsi bu kadar, afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır