domatesli kuzu pirzola


Domatesli kuzu pirzola, en hızlı yapılan yemek çeşitlerinden biridir. İhtiyaç ölçüsünde kuzu pirzolalar (üzeri dövülmüş olarak) kasaptan alınır ve kömürlü mangal, grill, döküm ızgara, elektrikli ızgara, demir döküm tava veya aklıma gelmeyen herhangi bir pişirme aletinde pişirilir. Pişirilmiş kuzu pirzolalar bir tabağa alınır, üzerine önceden hazırlanmış domates sosu gezdirilerek servis edilir.

Ya da; pişmiş kuzu pirzolalar tavada kaynamakta olan domates sosu içine konur ve birkaç dakika sosu içine çekmesi için bekletilir, ocaktan alınır. Domatesli kuzu pirzolanın en önemli ayrıntısı, domates sosu yapılırken kullanılan sos malzemeleridir. Hazırlanan sosta, başta zeytinyağı, rendelenmiş olgun domates, ezilmiş veya ince kıyılmış sarımsak ve tatlandırmak için taze çekilmiş karabiber ve tuz kullanılır.