çöp şiş nasıl yapılır tavuk


Evde tavuk çöp şiş nasıl yapılır, terbiye sosu nasıl hazırlanır, nasıl marine edilir, fırında, mangalda, ızgarada veya tavada nasıl pişirilir? Bu sorulara yanıtım: Yarım kilo tavuk göğsü 2-3 satim iriliğinde kuşbaşı doğranır, bir tabağa konur ve tavuk çöp şiş sosu yapımına geçilir. Bir küçük soğanla 1-2 diş sarımsak rendenin küçük gözünde rendelenir ve bir süzgeçle süzülür. Çıkan su, kase veya tencerenin içine konur. Üzerine bir çorba kaşığı salça konur. Salça, domates biber karışık olursa daha güzel olur. Ardından bir çorba kaşığı yoğurt, birer çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon ve kekik ilave edilir. Üzerine doğranmış tavuk göğsü, bir çay kaşığı tuz, yarım çay bardağı ayçiçek yağı ilave edilir ve elle güzelce karıştırılır.

Buraya kadar yaptıklarımızla, tavuk çöp şiş terbiye (marine) sosunu hazırladık ve tavuk etini sosa yatırdık. Sos kabının ağızı kapatılır ve buzdolabında en az 2 saat, vaktiniz varsa 24 saat bekletilir. Vakti geldiğinde, et dolaptan çıkarılır ve bir kez daha karıştırılır. Çöp şişlerin yanmasını önlemek için, önceden yarım saat su içinde ıslatmak yararlı olur. Diyelim ki, çöp şişlerimiz hazır. Hazır olan çöp şişlere soslu tavuk eti dizilir. Eğer, mangalda veya fırında tavuk çöp yapamak isterseniz; çöp şişlere etin yanında domates, biber ve soğan da takabilirsiniz. Çöp şişler hazırlandıktan sonra, kömürlü mangalda veya evde ocak üzerinde çalışan herhangi bir ızagara aletinde, tavada çöp şişleri pişirebilirsiniz. Fırında tepside 200 derecede, bir defa çevrilerek pişirilir.