10 kişilik pirinç pilavı



10 kişilik pirinç pilavı nasıl yapılır? On kişilik pirinç pilavı yapmak için; 800 gr. pirinç gerekir. 800 gram pirinci 250 ml. lik su bardağı ile ölçerseniz, 4 su bardağı dolusu pirinç ölçmüş olursunuz. Bu kadar pirinçe 160 gr. yemeklik yağ, 6 su bardağı sıcak su ve 2 tatlı kaşığı tuz kullanmalısınız. Pilav malzemelerini tedarik ettikten sonra; pirinci ılık tuzlu su içinde yarım saat ıslatın ve saydam suyu çıkıncaya kadar yıkayın, süzün. Pilavınızı pişirdiğinizde, on kişiye fazla fazla yetecek miktarda pirinç pilavınızı yapmış olursunuz. Pilavınızda istediğiniz yağ çeşitini, karışık veya tek başına kullanabilirsiniz.

On kişilik pirinç pilavı nasıl yapılır? Pirinç ıslatılıp süzüldükten sonra; tencereye yağ konur ve ısıtılır. Üzerine pirinç, pilavın tuzu ilave edilir ve orta ateşte kavrulur. Kavrulan pirincin üzerine 6 su bardağı (1.5 litre) kaynar su konur ve tencere karıştırılır. Peşinden ocağın ateşi yükseltilir ve tencere fokur fokur 1-2 dakika kaynatılır. Ardından ocak ateşi kısılır, tencere kapağı kapatılır ve pirinç suyunu çekene kadar pişirilir. Pirinç suyunu çektiğinde, tencere kapağı kapalı olarak pilav en az 15 dakika dinlendirilir. Dinlenmiş pilav bir defa daha alt üst edilerek karıştırılır, tekrar dinlenmeye bırakıldıktan sonra servis edilir.