dondurulmuş karnabahar nasıl pişirilir



Dondurulmuş karnabahar nasıl pişirilir? Mevsiminde alınıp derin dondurucuda saklanan, donmuş halde bulunan karnabahar; tencerede, fırında, güveçte ve ızgarada arzu edildiği şekilde pişirilir. Donmuş karnabahar derin dondurucudan alınır ve musluk altına tutularak üzerinde bulunan ambalaj malzemesi gevşetilir. Peşinden ambalajı içerisindeki karnabahar çıkarılır ve bir kase içine konur. Kase, karnabaharın üzerini kapatacak miktarda musluk suyu ile doldurulur ve çözülmesi beklenir. Çözülen karnabahar nerde ve nasıl kullanılırsa kullanılsın, kullanılacağı zamana kada, su içinden çıkarılmamalıdır. Yemeğini yaparken su içerisinden çıkartılır ve tencereye konur. Diyelim ki, karnabaharı çözdürdünüz; fakat bir nedenle o gün kullanmak istemediniz, böylesi durumlarda karnabahar kasesinin üzerini streçle kaplayın veya kaseye bir kapak kapayın atın buzdolabına.

O vaziyette karnabaharınız birkaç gün buzdolabında bozulmadan  saklanabilir. Karnabahar derin dondurucuya şoklama ile atılır. Sebzenin yapısından dolayı, şoklamadan sonra (bünyesine su toplar) haşlanmış görüntüsünü alır. Bu özelliğinden dolayı ne yaparsanız yapın, salkımları ayrı ayrı saklamadığınız sürece birbirine yapışarak donacaktır. Donmuş karnabaharı  elle tek tek ayırmaya kalkmayın, isteseniz de ayıramazsınız. Merak etmenize gerek yok, karnabahar su içinde beklediğinde kendi kendine çözülür. Taze karnabahar yemeğini nasıl yapıyorsanız, donmuş karnabahar yemeğini aynı şekilde yapabilirsiniz. Taze karnabahar ile donmuş karnabahar yemeğinin pişme süreleri farklıdır. Taze karnabahar yemeği pişme süresinin yarı süresinde, dondurulmuş karnabahar pişer. Yani; donmuş karnabahar çok çabuk pişer.