sütlü ekmek kızartması



Sütlü ekmek kızartması tavada tereyağı, yumurta, süt, tuz ve bayat ekmek dilimleriyle yapılır. Sütle yapılan yumurtalı ekmek kızartmasının dışı kıtır, içi ise yumuşacık olur. Ekmek kızartması yapımında elbette diğer yağlar kullanılabilir. Bildiğiniz gibi, tereyağı ile kızartılan ekmeklerin tadı tartışılmaz, nefis olur. Her yemeğin yapımında israfı önlemek adına malzemeler ölçülerek kullanılır. Sütlü yumurtalı ekmek yapımında da aynı kural geçerlidir. İki dilim ekmek kızartmak için, bir yumurta, iki çorba kaşığı dolusu süt, bir çimdik tuz ve tavanın tabanını kapatacak miktarda tereyağı kullanılır.

Sütlü ekmek kızartması nasıl yapılır? İki dilim sütlü ekmek kızartması yapmak için; bir kaseye bir yumurta, iki kaşık süt, bir fiske tuz konur ve çırpma teli ile güzelce çırpılır. Ardından, tavaya bir miktar tereyağı konur ve ısıtılır. Tereyağı köpürmeye başlayınca, ekmek dilimleri yumurta karışımına önlü arkalı bulanarak tavaya yatırılır. Dilimlerin her iki yüzeyi nar gibi oluncaya kadar kızartılır ve tavadan alınır. Ekmek dilimlerini bayat olarak kullanırsanız iyi sonuç alırsınız. Taze ekmek dilimlerinde ayni şey söylenmez. Birde, ekmekleri kızartırken yüksek ısı kullanılmaması gerekir, değilse dilimler yanar.