kolay kuru fasulye nasıl yapılır



Kolay ve pratik kuru fasulye nasıl yapılır? İşte tarifi. Bilirsiniz, nohut ve kuru fasulye gibi bakliyat ürünleri ıslandıktan sonra pişirilir. Bu nedenle, bakliyat yemeklerinin yapımı uzunca zamana ihtiyaç duyar. Kuru fasulye pişirilmezden önce, su içerisinde en az sekiz saat bekletilmesi gerekir. Bu işleme mutfak dilinde kuru fasulyenin ıslatılması gerekir. Islanan fasulye pişerken şekli bozulmadığı gibi, normal pişme süresi içerisinde pişer. Acil durumlarda kuru fasulye pişirmek istendiğinde, kuru fasulye hızlı ıslatılarak pişirilebilir.

Kuru fasulye nasıl hızlı ıslatılır? Çok basit; istenilen miktarda kuru fasulye ayıklanır, yıkanır ve süzülür. Süzülen kuru fasulye tencere içerisine konur ve üzerini kapatacak miktarda soğuk su ile doldurulur. Tencere ocak üzerine alınır ve altı yakılır. Tencere kaynamaya başladığında ocak söndürülür ve kapağı kapatılır. Kuru fasulye tencere içerisinde bir saat bekletilir, ardından yemeği yapılır. Yemeğini yaparken, tencerede bulunan ıslama suyu yemeğe su verilirken kullanılır. Çoğu zaman kuru fasulye yemeğimi bu yöntemle yaparım, deneyin.