tavuk yahnisi nasıl yapılır


Tavuk yahnisi nasıl yapılır? Bildiğiniz gibi, bol soğanla yapılan et yemeğine yahni adı verilir. Örneğin; dana yahnisi, kuzu yahnisi, hindi yahnisi gibi yemek isimleri uzar gider. Tavuk yahniside bu yemeklerden bir tanesidir. Yahni çeşitleri hakkıyle yapılırsa, çok lezzetli olur ve yemeye doyum olmaz. Yahni çeşitlerinin bir olumsuz tarafı ise, sofrada bol ekmek tüketilir. Diyette iseniz, yahni yaparken iki kez düşünmeniz gerekir.

Tavuk yahnisi, tavuk budu veya tavuk göğsü ile yapılır. Ya da, her iki et çeşiti karıştırılarakta yapılabilir. Yahni yapımında soğan miktarının ve soğan çeşitinin çok önemi vardır. Yemek içerisinde yeter miktarda soğan kullanılmazsa, yapılan yemek yahni olmaz. Her çeşit soğan, yahni yapımında kullanılır. Fakat, yemeğe su verirken soğanın yemeğe bırakacağı su miktarıda gözönüne alınmalıdır.

Büyük bir iştahla tavuk yahnisini yemek için; sofranızda her şeyi kararında, tavuk yahni yemeğinin yapılmış olması gerekir. Tavuk yahnisi yapımında yemeklik yağ, tavuk eti, soğan, salça, baharat çeşitleri, su veya tavuk suyu ve tatlandırıcı olarak tuz mutlaka kullanılmalıdır. Tavuk yahnisi yapımında, soğan miktarının öneminden söz etmiştik; tavuk yahnisi yapılırken, en az et miktarı ölçüsünde soğan kullanılır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır