ev makarnası hamuru


Ev makarnası hamuru nasıl yapılır? Ev makarnası hamuru; yumurta, un ve tuz ile yapılır. Ev makarnası hamuru yapımında, baklava ve böreklik un kullanılır. Bilirsiniz, baklava ve börek yapımında kullanılan un, genel amaçlı unlardan farklıdır. Ev makarnasının hamurunda su kullanılmaz. Ev makarnası hamuru yoğurulurken; yumurta başına, yüz gram un ve bir fiske tuz kullanılır. Bu malzemelerden yaklaşık 150 gr. ev makarnası hamuru elde edilir.

Miktar olarak, ne kadar ev makarnası yapmak isterseniz; yukarıda verilen hamur malzemelerini dikkate alarak, makarna hamurunu yoğurmalısınız. Diyelim 300 gr. ev makarnası yapmak istiyorsunuz. Yoğurma kabına 200 gr. böreklik un'u eleyin. Hamurun ortasına iki yumurta kırın, iki fiske tuz serpin ve hamuru yoğurun. Ardından hamuru iki beze yapın, üzerini kapatın ve 15 dakika dinlendirin. Süre bitiminde bezeleri açarak ev makarnasını kesebilirsiniz.