hindi kök kanat nasıl pişirilir



Hindi kök kanat, hindi kanadının gövdeye bağlı olduğu kısımdır. Bu bölüme hindi kanat inciği de denir. Yani; hindi kanat ucu, hindi kanat ortası ve hindi kanat köküdür. Hindinin iriliğinden dolayı, hindi (bagette deniyor) inciği ile hindi kök kanat birbirlerine çok benzer. Bu tanımdan sonra, hindi kök kanat nasıl pişirilir konusuna geçebiliriz. Hindi kök kanat bütün olarak tencere, düdüklü tencere, güveç ve fırın yemekleri yapımında kullanılır.

Tencere yemeklerinde etin kullanıldığı her yemekte kök kanat, kuşbaşı doğranarak kullanılır. Çeşitli sebzelerle birlikte kök kanat, bütün olarak fırında, tencerede pişirildiği gibi, düdüklü tencerede haşlanabilir. Kök kanat eti kemiğinden sıyrılarak ızgara veya tava yapılabilir. Aynı zamanda hazırlanan sosa yatırılarak mangalda ızgara yapılabilir. Ya da, kök kanat üzerine zeytinyağı sürülüp ve çeşitli baharatlar ekilerek fırında kızartılabilir.