donmuş balık nasıl pişirilir


Donmuş balık nasıl pişirilir? Dondurucuda dondurduğunuz, ya da pazar, market veya balıkçıdan donmuş olarak aldığınız her çeşit balık, bilinen pişirme tarifleri kullanılarak pişirilir. Balık donmuş olduğundan; donmuş balık nasıl çözülür, çözdürülür, temizlenir, pişirilir veya yapılır. Önce, dondurulmuş balık kendi halinde buzdolabında veya su dolu bir kap içinde buzu çözdürülür. Dondurulmuş balığın çözdürülmesindeki amaç, balığın oda sıcaklığına düşürülmesi değildir. Ya nedir? Dondurulmuş balığın, bıçak kesecek durumda yumuşatılmasıdır.

Zaten balığın kafasını kesip, içini boşaltıp, su altına tutunca, balık tamamen gevşer. Sizde amacınıza ulaşmış olursunuz. Donmuş balık nasıl pişer? Temizlenmiş donmuş balık, yapacağınız balık yemeğinin çeşitine göre; ya bütün bırakırsınız, ya fileto çıkartırsınız,  ya dilimlersiniz, ya da iri paraçalara bölersiniz. Sonrasında, pişirilmeye hazır balık fırında pişirilir, tavada (fileteo veya parça olarak)kızartılır. Kömürlü mangalda, elektrikli ızgarada veya döküm tavada ızgara yapılır. Donmuş balığı çödürdükten sonra sıkıntı yok, istediğiniz balık yemeğini yapabilirsiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır