25 dakikada tereyağlı cevizli kadayıf


25 dakikada tereyağlı cevizli kadayıf: Cevizli kadayıf tatlısı iki şekilde yapılır. Tepsinin büyüklüğüne göre, istenilen miktarda kadayıf alınır. Büyükçe bir tepsiye veya uygun bir yere konur. Kadayıfın dolaşıklığı, buruşukluğu veya birbirine yapışıklığı elle açılarak giderilir. İlla, kadayıf tatlısı yapımında bu işlem yapılır. Peşinden tepsi margarinle veya tereyağı ile yağlanır. Tepsinin içine açılan kadayıfın yarısı elle bastırılarak serilir ve arasına kıyılmış ceviz içi serpiştirilir. Kadayıfın yarısıda üzerine yayılır. Tereyağı veya margarin eritilir, üzerine gezdirilir ve fırına sürülür. Elbette bu malzemelerin bir ölçüsü var, kafamıza göre yapamayız. Bu birinci kadayıf tatlısı yapma şekli.

Bir başka kadayıf tatlısı yapımı ise şöyle; yine ihtiyaç kadar kadayıf alınır, açılır ve 1.5- 2 santim uzunlukta bıçakla doğranır veya elle parçalanır, bir kaba konur. Üzerine yağ eritilir ve kadayıfa karışması için, kadayıf elle ovula ovula karıştırlır ve kadayıf ikiye bölünür. Yarısı yağlanmış tepsiye yayılır, elle veya başka bir küçük tepsinin dibiyle baskı yaparak bastırılır, üzerine ceviz içi serpiştirilir. Kalan kadayıfın yarısıda üzerine serpiştirilir ve tepsinin tabanıyla baskı yaparak iyice düzleştirildikten sonra fırına sürülür.

Evde ölçülü cevizli kadayıf tatlısı nasıl yapılır? 30 santim çapında bir tepsi alınır, tabanı katı yağ ile yağlanır. 400 gr. kadayıf elle yapışık olanları açılır. Bıçakla 2 santim uzunlukta kesilir ve bir kaba konur. 150 gram tereyağı veya margarin eritilir, kadayıfın üzerine dökülür, kadayıf iyicene karıştırılır ve ikiye bölünür. Yarısı tepsinin altına yayılır ve düzleştirilir. Üzerine iki su bardağı dolusu ezilmiş ceviz içi serpiştirilir. Kalan kadayıf üzerine yayılır ve üzerine baskı uygulanarak düzeltilir. Önceden 200°C dereceye ısınmış fırının orta rafına sürülür 25 dakika boyunca kızartılır. Fırından alınır ve şerbeti hazırlanıncaya kadar bir yerde kendi halinde soğumaya bırakılır.

Kadayıfın şerbeti nasıl yapılır? Kadayıf şerbeti kadayıfa, kadayıf soğukken verilir. Yani kadayıf soğuk olacak, şerbet ise sıcak. Gelelim kızarttığımız kadayıfın şerbetini yapmaya; 400 gr. kadayıfa 700 gr. toz şeker ve 600 gr. su ve 1 çorba kaşığı limon suyu gerekir. Elinizde tartı aleti yoksa, bu ölçüleri 200 ml. lik su bardağı ile alırsınız. Su bardağı ile 4 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su sizin işinizi görür. Bir tencereye toz şekeri, suyu koyun ve yüksek ısıda kaşık sokmadan kaynatın. Şerbet kaynayınca 1 çorba kaşığı limon suyu koyun, elinizde yoksa, nohut iriliğinde limon tuzu koyun ve şerbeti karıştırın. Ocağı kısın, şerbeti 10 dakika kaynatın ve ocaktan alın. Kepçeyle, kenarda bekleyen kadayıfınızın her tarafına dökün. Hepsi bu kadar, sonrasında ne yapacağınızı bilirsiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır