yumurtalı cibes otu


Ege otlarından cibes otu'ndan cibes otu salatası, zeytinyağlı cibes otu yemeği, yumurtalı cibes otu kavurması ve domatesli cibes otu kavurması yapılır. Bütün ege otlarının istisnasız salatası, yemeği ve kavurması enfes olur. Özellikle arapsaçı otunun yumurtalı kavurması, bana göre bir numara. Diğer otlardan yumurtalı cibes otu kavurması ve deniz fasulyesi kavurması sevdiğim ege otlarından severek yapıp (sarımsaklı yoğurtlu) yediğim yemekleridir.


Cibes otu kavrulmadan önce; istenilen miktarda cibes otu, bir tencerede kaynayan su içinde on dakika haşlanıp soğutulması gerekir. Ardından cibes otu kuşbaşı doğranır ve arzu edilen yağ içinde suyunu çekene kadar kavrulur, baharat ve tuzu katılır. Cibes suyunu çekince , üzerine yumurta kırılır. Cibes kavurmasını yoğurtlu yemiyecekseniz, yumurtayı karıştırmanız gerekmez, aynen resimde ki görüntüsü gibi servis edersiniz.