madımak nasıl ayıklanır


Madımak otu nasıl ayıklanır? Madımak yemeği yapılmazdan önce, madımak otu çok iyi şekilde ayıklanmalıdır. Madımak otu, bütün bitkilerin yaşama ortamı gibi toprak üzeridir. Bu sebeple, madımak otu yaprak ve gövdesi üzerinde toprak, yabancı ot, kum, çer çöp ve benzeri istenmeyen diğer maddeler bulunabilir. Bu maddelerin madımak otu üzerinden arındırılması gerekir. Madımak otu dal dal ele alınarak, gerekli kontroller yapılır ve istenmeyen yabancı maddelerden temizlenir.


Madımak otu'nun ayıklama işlemi burada bitmez. Ayıklama konusunda sayfada bulunan iki resime dikkatlice baktığınızda, gerekli bilgiye sahip olabilirsiniz. Üsteki resimde madımak otunun yapraklarının bulunduğu kırmızı gövdesini görmektesiniz. İşte o gövdenin bitimi kurumuş olabilir. Kurumuş gövde, madımak yemeği içerisinde olsun istenmez. Kurumuş kısımlar, el veya bıçak ile kesilerek atılır. İkinci resim, bir kilo madımak otu'nun ayıklandıktan sonra; içerisinden çıkan maddeleri göstermektedir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır