tavada tortilla


Tavada tortilla nasıl yapılır? Evde ocak üzerinde, yapıldıktan sonra kurumayan, her zaman yumuşacık kalan, teflon tavada, toprak kap üzerinde veya pişirme sacında tortilla yapmak gayet kolay. Tortilla, bizim yufka bazlamamıza benzer. Yapıldıktan sonra, arasına istenilen her çeşit yiyecek maddeleri konularak dürüm yapılır. Tortilla yapımı kolay olmasına rağmen, dikkat isteyen ayrıntı, tortillaların pişirilmesiyle ilgilidir. Sac üzerinde, tavada pişirilirken fazla kurutulmaması gerekir. Bizim bazlamamızda öyle, fazla pişirilmez. Yufkanın iki tarafında benekler oluşunca sac üzerinden alınır.

Evde tortilla yapımı şöyle olur: İstenilen miktarda hamur yapmak için; un, sıvı yağ, su, tuz bir kaba konur ve fazla sert olmayan hamur yoğurulur. Yoğurulan hamur, en az on beş dakika dinlendirilir ve beze yapılır. Beze istenilen büyüklükte açılır ve ocak üzerinde tavada veya pişirme sacında pişirilir. Tortilla hamurunda kullanılacak yağ miktarı çok önemli. Bir su bardağı un için, bir yemek kaşığı sıvı yağı kullanırsanız tortillanız super olur. Hamurdan yapılacak beze ağırlı, bir yumurta iriliğinde (altmış gram) olursa uygun olur. Bezeleri en az tatlı tabağı büyüklüğünde açmanız halinde, iyi sonuç alırsınız.