tavuk kanatlı pilav



Tavuk kanatlı pilav sevdiğim yemekler arasında birkaç yemekten biridir. Sade pirinç pilavı ve tavuk kanadından oluşan, yapımı gayet basit olan bu ikili gerçekten müthiş lezzete sahip. Pilav bilinen malzemelerle, tavuk kanadı ise, sadece sevilen baharatların ilave edilip karıştırlmasıyla yapılır. Pilav tereyağı ile yapılırsa yenmesine doyum olmaz. Yalnız birşeye dikkat etmek gerekir; sade pirinç pilavı yaparken pirinci kavurarak yapmak isterseniz tereyağının yanmaması için tencereye iki kaşık zeytinyağı ilave etmelisiniz. Pilavı salma pilav yaparsanız, yani kaynayan su içerisine pirinci atarak pilav yapmak isterseniz tereyağını doğrudan kullanabilirsiniz. Yani, tereyağınız yanmaz.

Tavuk kanatlı pilav nasıl yapılır? Pilavı bildiğiniz şekilde yapın. Tavuk kanatlarının yapımına gelince; ihtiyacınız ölçüsünde tavuk kanadı alın, yıkayın ve süzün. Süzülmüş tavuk kanatlarını tencere içerisine alın, üzerine sevdiğiniz baharatları ve tuz ilave edin ve güzelce karıştırın. İlave edeceğiniz baharatlar arasında başta karabiber ve pul biber olmalıdır. Diğer baharat çeşitlerinin ilavesi, damak zevkinize göre tercihinize kalmış, dilediğiniz baharatları ilave edebilirsiniz. Tencerede malzemeleri karıştırdıktan sonra, kanatları tencere tabanına düzgümce yayın. Üzerine de üç kaşık su koyun ve tenecere kapağını kapayın. Tencereyi ocak üzerine alın, en kısık ateşte 50 dakika süre ile pişirin. Afiyet olsun.