kereviz yemeği nasıl yapılır


Kereviz kullanılarak çok çeşitli yemeği yapılır. Kerevizin çorbası, salatası, etli etsiz yemeği, zeytinyağlısı, oturtması, pilakisi, ezmesi, dolması ve hatta cacığı dahi yapılır. Kereviz yemeği yapılırken malzemeler çiğden veya kavrularak kullanılabilir. Kereviz yemeğini kokusundan dolayı çoğu insan sevmez. Kerevizi sevenlerde bu sebzeden asla vazgeçmez. Kerevizle yapılan her çeşit yemek ustasının elinden çıkarsa güzel olur ve alışkanlık yapar. Tarifim pirinçle yapılan, ılık ya da soğuk yenilebilen zeytinyağlı havuçlu kereviz yemeği ile ilgilidir. Kereviz yemeği piştikten sonra üzerine baharat olarak kuru nane, dereotu veya maydanoz ilave etmek yemeğin lezzetini artırır.

Havuçlu, pirinçli, zeytinyağlı kereviz yemeği nasıl yapılır? İstenilen miktarda kereviz, havuç, soğan soyulur ve doğranır. Yağ içerisinde sıra ile soğan, havuç, salça kavrulduktan sonra; üzerine kereviz, bir kaşık dolusu pirinç, bir kesme şeker, 3 su bardağı su ve tuz ilave edilir. Tencere fokurdamaya başladıktan sonra kapak kapatılır. Ocak iycene kısılır ve yemek 30 dakika süre ile pişirilir. Pişen yemek ılık veya soğuk olarak üzerine arzu edilen miktarda kuru nane, dereotu veya maydanoz serpilir, limon sıkılır ve yenir. Kereviz yemeği yapılırken istenirse, içerisine sarımsak diş yada irice doğranmış şekilde konabilir.