bulgur pilavı bilgi notu


Bulgur pilavı bilgi notu: Bulgur pilavı pişirilip sofraya konulduğunda, diğer yemeklerin arasında bulunacağı konum ve alacağı rütbeye göre yapılır. Bulgur pilavı bir yemeğin yanında garnitür olarak kullanılacaksa veya diğer yemeğin yanında çeşit olarak bulunması isteniyorsa, ya da doğrudan ana yemek olarak sofraya konulacaksa bulgur pilavı bu amaca göre yapılır. Ana yemek olarak sofraya konan bulgur pilavı genellikle etli olur. Ana yemek haricinde belirli amaç için sofraya konan bulgur pilavı, başta sade olamak kaydıyle her çeşit sebze ve bakliyat çeşitleriyle katkılı olarak yapılır.

Bulgur pilavının çeşiti hayal gücünüzle sınırlı, bulgur pilavı yaparken bulgura yakışan her çeşitte malzeme konulabilir. Ana yemek olarak yapılan bulgur pilavı yumuşacık ve helmeli olması gerekir. Ana yemek haricinde yapılan bulgur pilavında bulgurun helme salması aranmaz. Bunun yerine bulgur pilavının yumuşak ve tane tane olması istenir. Bu iki çeşit bulgur pilavını yapmayı bulgura konan su miktarı ve bulguru pişiren ateşle ilgilidir. Normal bulgur pilavı bir ölçü bulgura iki ölçü su kullanılarak kısık ateşte 20 dakika süreyle pişirilir ve dinlendirilir.

Ana yemek olarak yapılan bulgur pilavı kullanılacak et ve et suyunun yoğunluğundan dolayı, pilava ilave edilecek su miktarı değişir. Ayrıca, pilavın içerisindeki bulgurun iyice pişerek özleşmesi gerekir. Örneğin; tavuk sulu bulgur pilavı yapmak öyle bir şeydir. Tavuk haşlanıp suyu ile bulgur pilavı yapıp, yufka ekmek üzerine döküp, yemek isterseniz; bulgur pilavınız sulu ve helmeli olması lazımdır. Bu pilavı yapmanın yolu da, bulgurun helme salmasına yetecek tavuk suyu ve bulgurun şişmesini sağlayacak ocak ısısının (yüksek) olması gerekir. Tıs tıs yanan ocakla söz konusu helme bırakmış bulgur pilavı yapılmaz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır