makarna çorbası nasıl yapılır


Makarna çorbası, ana malzeme makarna olarak sebzeli, haşlanmış (nohut, mercimek vs. gibi) bakliyatlı, haşlanmış etli, kavrulmuş kıymalı, kavurmalı ve hatta sucuklu gibi aklınıza gelen her çeşit malzeme ile yapılır. Makarna çorbası sade olarak yapılabildiği gibi, terbiyeli olarakta yapılabilir.Makarna çorbasının terbiyesi için yumurta, un, yoğurt kullanılabilir. Makarna çorbasına aroma vermek için sarımsak, nane ve çeşitli baharatlar kullanılabilir. Çorba suyu için su ve et suyu kullanılabilir. Tereyağı, zeytinyağı ve yemekte kullanılan diğer yağ çeşitleri çorba yapımında kullanılabilir. Tatlandırıcı olarak domates salçası, biber salçası birlikte veya ayrı ayrı kullanılabilir. Aynı şekilde, çorba içerisinde salça ve domates ortak kullanılabilir.

Makarna çorbası yapımı çok kolay olduğu halde, çorbada kullanılacak malzemelerin çölçüsünü tutturmak dikkat gerektirir. Bilirsiniz, makarna haşlanmaya başladıktan sonra şişer. Makarnanın şişmesinden sonra hacmi büyür. Bu büyümeden dolayı, makarna tencere içerisinde büyük yer kaplar. Bu nedenle çorbanın makarna ve su ölçsüsünü dengeli ayarlamak lazım.  Sade makarna çorbası yapımı için, 6 su bardağı (1200 gr. su) ve 1 subardağı dolusu (100 gr.) makarna  yeterlidir. Örneğin; yoğurtlu makarna çorbası yapmak için, 5 su bardağı su, 1 su bardağı dolusu makarna ve 1 su bardağı dolusu yoğurt yeterlidir. Zaman içerisinde tariflerim arasında makarna çorbası tariflerini görebilirsiniz.