kayısı hoşafı nasıl yapılır



Kayısı hoşafı, kuru kayısı kaynayan su içerisinde haşlandıktan sonra, toz şeker ilavesiyle yapılır. Kayısı hoşafı yapmazdan önce, kayısının çabuk haşlanması için soğuk su içerisinde bir gece boyu tutulur. Su içerisinde tutulan kayısı yumuşayarak çabuk haşlanması sağlanır. İstenirse kayısı "tarifimdeki gibi" bekletilmeden doğrudan haşlanarak hoşafı yapılır.

Kuru kayısı hoşafı nasıl yapılır. 200 gr. şekerpare kayısı ve 1.5 litre su tencere içerisine konur ve kaynatılır. Tencere kaynadıktan sonra kapağı kapatılır ve ocak tamamen kısılır. Tencere kısık ateşte 40 dakika süre ile kaynatılır. Sürenin bitiminde 1.5 su bardağı toz şeker ilave edildikten sonra, tencere 5 dakika süre ile tekrar kaynatılır ve ocak söndürülür.