güllaç nasıl yapılır



Güllaç yaprakları 250-300-400 ve 500 gr. ağırlında yufakacı ve marketlerde ambalajlı olarak satılır. Güllaç tatlısının yapımında kullanılacak malzemeler ve bunların ölçüleri ambalajı üzerinde yazılıdır. Bizlere düşen, güllaç tatlısını yaparken üretici firmanın tavsiyelerini dikkate almamızdır. Gülaç tatlısı süt, şeker ve güllaç yaparakları kullanılarak düz ve sarma şeklinde yapılır. Tatlıyı süslemek için badem, ceviz içi, fındık, hindistan cevizi rendesi, antep fıstığı, çeşitli meyve şekerlemeleri ve nar taneleri kullanılır. İstenirse tatlıya gül suyu ilave edilebilir.

Güllaç tatlısı nasıl yapılır. Bir paket "250 gr. ağırlığında" güllaç yaprakları ile tatlı yapmak için; 9 su bardağı süt, 4 su bardağı şeker, 150 gr. kuru yemişe ihtiyaç vardır. Süt şekerle birlikte kaynatılır ve sütün yarısı bir tepsiye boşaltılır. Güllaç yaprakları tek tek süt içerisinde ıslatılır ve başka bir tepsiye üst üste yayılır. En son, kalan süt güllaçların üzerine dökülür ve güllaç yapraklarının ıslanmasi için tepsi iki saat dinlendirilir. Ardından tepsideki güllaç kesilerek, üzeri kuru yemiş ve süsleme malzemeleriyle süslenerek servis edilir.