fırın kanat



Tavuk kanadı ile yapılan bütün yemek çeşitleri, kanat severler için güzel. Fırında soslu kanat kızartması daha da güzel. Birde kanadın sosu hazırlanırken tuz oranı tam kararında tutturulursa, yenmesine doyum olmaz. Resimde görünen kanadı tabağında kim istemez, ayrıca yapımıda gayet kolay. Yapmanız gereken, kanat ve sos malzemelerini hazır etmek ve kıvamlı bir sos hazırlamak .

Fırında kanat nasıl yapılır. İhtiyacınız kadar kanat için; yoğurt, süt, domates ve biber salçası, kırmızı toz biber, karabiber ve tuz ile koyu sos hazırlanır. Sos yapımında kullanılacak malzeme ölçüsünün hiç önemi yok, dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Hazırladığınız sosa kanatları bulayın, tepsiye dizin ve üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Ardından, fırında 200°C de 50 dakika pişirin ve afiyetle yiyin.