tavuk dürüm yapımı


Tavuk dürüm veya et dürüm, dürüm lavaşı ve içerisine koyacağınız çeşitli sebzelerle yapılır. Dürüm içerisine konulacak malzemeler isteğe bağlı olarak her çeşit et, sebze ve baharatlardan oluşabilir. Bunlardan tavuk etinin her çeşiti, domates, yeşil biber, soğan, maydanoz, baharatlardan karabiber, pul biber ve kekiği sayabiliriz.

Resimde dürülmeye hazır görünen, dürüm lavaşı içerisine "bir çöp" tavuk göğsü çöp şiş, soğan, sivri biber ve domates dilimleri ile birlikte doğranmış maydanoz konulmuştur. Üzerine ise, tatlandırıcı olarak pul biber ve tuz ilave edilmiştir. Ardından çöp şiş et içerisinden çekilmiş ve lavaş kendi ekseni etrafında dürülmüştür.