sarımsaklı soğanlı tavuk göğsü şiş tarifi


Sarımsaklı, soğanlı, tavuk göğsü şiş tarifi nasıl yapılır? Soslu tavuk şiş, tavuk etini seviyorsanız eğer; favorilerim arasında olan, tavuk şiş sosunu sizlerle paylaşacağım. Elinizin altında bulunan çeşitli malzemelerle yapılan basit ama, sonucu mükemmel sosun tavuk etine verdiği lezzete doyamıyacaksınız. Yapmanız gereken istediğiniz miktar tavuk etini tedarik etmek.

Sosu hazırlarken malzemeler arasında soğan ve sarımsak bulunacak. Soğan ve sarımsağı rendeler sosa katarsanız, eti pişirirken sorun yaşarsınız. Çünkü rendelenmiş soğan ve sarımsak yüksek ısıda yanar, bu da hoş olmaz. Ayrıca ızgaranızıda kirletir.

Soğan ve sarımsağı rendenin püre gözünde rendeleyin. Çıkan püreyi mutfak süzgecine alın ve bir kaşığın tabanıyla suyunun çıkmasını sağlayın. Ardından, çıkan soğan ve sarımsak suyunu tavuk sosu yapımında kullanın, posayıda çöpe atın. En güzel soğan suyu böyle çıkar.

Tavuk budu ya da tavuk göğsünü orta irilikte kuşbaşı doğrayın ve bir kap içine koyun. Üzerine yetecek miktarda domates salçası, soğan suyu, ayçiçek yağı, tuz, kırmızı toz biber, karabiber ilave edin ve karıştırın. Üzerini kapatacak miktarda süt ilave edin ve karıştırın. Etinizi buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra dilediğiniz gibi pişirin.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır