domatesli yufkalı gözleme


domatesli, hazır yufkalı gözleme tarifi: Yaz mevsimi genellikle gözleme türü yiyeceklere takılırım. Domatesli yufkalı gözlemede bunlardan biri, ayranla birlikte yenmesine doyum olmaz. Çoğu zaman hamurunu kendim yoğurur, açar ve ocak üzerinde pişirrim. İçinin hazırlanması gayet kolay, yapımıda öyle. Hele hamur yoğurma yerine hazır yufka kullanılırsa, on beş dakika içerisinde gözleme servise hazır olur.

Bir yufkadan gözleme yapmak için; bir orta boy domates, bir sivri biber (hele de acı olursa) bir küçük soğan, bir tutam maydanoz yeterlidir. Baharat olarak karabiber, pul biber veya sevdiğiniz diğer çeşitler. Sebzeleri doğradıktan sonra baharat, tuz ve en fazla iki kaşık sıvı yağ ilavesiyle gözlemenin içi hazırlanmış olur.

Gözlemenin yapılması için; 26 veya 28 cm. çapında teflon tava ortalanarak üzerine yufka açılır. Yufkanın orta yerine bastırılır ve tava içine oturtulur. Yufakanın taşan kenar kısımlarının yarısı ortaya yayılır. Ardından iç harç (susuz olarak) yufka içerisine yayılır. Yufkanın diğer taşan kısmı iç harç üzerine yayılır ve yufka kenarlarından kapatılır.

Tava ocak üzerine alınır ve yaklaşık 10 dakika içerisinde 4 defa alt üst edilerek pişirilir. Gözleme teflon tava içerisinde iki şekilde pişirilir. Gözlemeyi döndürerek pişirme ya da tavayı döndürerek pişirme, hangisi kolayınıza gelirse siz öyle pişirin. Mutfağınızda pişirme sacınız varsa en güzeli, pişirme sacı kullanmaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır