fırında pilav tavuk


Fırında pilavlı tavuk değişik yöntemlerle yapılabilir. Resimde göründüğü gibi, pilav üstü tavuk fırında gayet kolay yapılır. Tavuk bütün veya parçalanmış olarak, ya da tavuk ürünlerinden istenilen tavuk parçaları önce haşlanır. Ardından haşlanan parçalar fırında kızartılır. Tarifimde pirinç pilavı doğrudan fırında pişirilmiştir. Tavuk butu ise haşlandıktan sonra fırında pilav ile birlikte kızartılmıştır.

Fırında pilavlı tavuk nasıl yapılır. İstenilen miktarda pirinç yağ içinde kavrulur, üzerine su ve tuz ilave edildip 3 dakika süre ile kaynatıldıktan sonra fırın tepsisine boşaltılır. Ardından pilav tepsiye yayılır, üzerine haşlanmış tavuk butu konur ve folyo ile kapatılır. Tepsi 200°C dercede 20 dakika tutulduktan sonra folyo alınır. Ardından butun üzeri kızarıncaya kadar fırında kızartılır.