düdüklüde kemikli kuru fasulye yemeği yapımı


Düdüklüde kemikli kuru fasulye yemeği yapımı: Düdüklü tencerede kemikli et veya kuşbaşı et ile kuru fasulye pişirmek için etin hangi hayvana ait olduğu önemli. Kuzu eti ve dana etinin ızgaralık bölümleri ile kuru fasulye pişirmek isterseniz; etin lop et olmasının ya da kemikli et olmasının hiç önemi yoktur. Elinizde bulunan eti yemekte doğrudan kullanırsınız.

Kuzu eti dışındaki yemek yapımında kullanılan lop et veya kemikli etleri yemekte kullanabilmeniz için, önceden (yarı pişmiş veya pişmiş olarak) haşlamanız gerekir. Bunun sebebi de, düdüklü tencerede kuru fasulyenin pişme süresi ile etin pişme süresinin aynı olmamasından ileri gelir.

Düdüklü tencerede kuru fasulye yemeği yapmak için, fasulyeler bir gece boyu ıslatıldıktan sonra yemeği yapılır. Fakat, kuru fasulyenin insanda gaz yapıcı etkisi olduğundan gazının alındıktan sonra yemeğinin yapılması çok önemlidir. Bu bakımdan fasulyenin gazının alınması gerekir.

Kuru fasulyenin gazı nasıl alınır sorusunun cevabı şöyle; akşamdan ıslattığınız kuru fasulyeyi yemek yapmadan evvel suyunu değiştirin. Ocağa koyun bir taşım kaynatın ve üzerinde biriken köpükleri alın ve atın. Ardından tencereyi ocaktan alın üzerine soğuk su gezdirdikten sonra süzün düdüklüde öyle kullanın.

Düdüklü tencerede etli, etsiz veya kemikli etli kuru fasulye yemeği pişirmek için, 2 su bardağı kuru fasulye için 6 su bardağı su veya et suyuna ihtiyaç vardır. Düdüklü tencerede kuru fasulye pişirirken en önemli nokta, fasulye pişinceye kadar tuz kullanılmamalıdır. Yemeğiniz piştikten sonra tuzunu ayarlayın.


Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır