taze bakla tencerede nasıl pişirilir?


Taze bakla tencerede nasıl pişirilir? Taze bakla tencerede ve düdüklü tencerede pişirilir. Ayrıca taze baklayı su kullanarak veya susuz olarak (domates ilavesiyle) kendi suyu ile pişirebiliriz. Bütün yemek çeşitleri olduğu gibi, taze bakla yemeği kısık ateşte pişirilmelidir. Kısık ateşte pişen yemekler hem görüntü, hem de lezzet bakımından farklı olur. Birde, kısık ateşte pişen yemeklerin kontrolü gayet kolay olur.

Zeytinyağlı taze bakla nasıl pişirilir.  Bakla pişirmek için; yarım kilo taze bakla, bir çay bardağı dolusu zeytin yağı, bir adet kuru soğan, bir tatlı kaşığı toz şeker, bir tatlı kaşığı tuz, iki bardak dolusu sıcak su ve istediğiniz miktarda dereotu yeterlidir. Baklayı doğrayın, yağ içerisinde soğanı kavurun. Üzerine baklayı ilave edin, 15 dakika süre ile baklayı kısık ateşte tencere kapalı olarak kavurun.

Ardından; süre bitiminde tencere içerisine iki bardak sıcak su, toz şeker ve tuzu ilave edin, karıştırın. Tencereyi bir kez yüksek ısıda fokur fokur kaynatıktan sonra, ocağı kısın, tencere kapağını kapayın. Satınıza bakın, tam bir saat sonra doğranmış dereotunu baklanın üzerine serpin ve ocağı söndürün. Yemeğinizi soğutun, sarımsaklı yoğurtla servis edin.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır