susuz tavuk nasıl pişirilir


Evdeki mutfaklarda hiç su kullanılmadan tavuk, kendi suyu ile ocak üzerinde tencerede, fırın poşeti içerisinde veya fırın tepsisi içerisinde fırında pişirilir. Susuz tavuk pişirilirken tavuk eti terbiye edilebilir, ya da doğrudan hiç baharat kullanılmadan pişirilebilir. Bütün tavuk ocak üzerinde tencerede su kullanılmadan pişirilebilir. Tencerede pişmiş bütün tavuk fırına verilerek üzeri kızartılır.

Resimde görünen kızarmış piliç, tencerede bütün olarak su kullanılmadan pişirilerek fırında kızartılmıştır. Bilirsiniz, tavuğun "erginleşmemiş haline"küçüğüne piliç denir. Tavuk 600 gr. ila 1 kg. arasında ağırlığa sahipse piliç adı verilir. Tencerede su kullanılmadan bütün olarak tavuk pişirmek oldukca güçtür. Tavuk 1,5 ila 3.5 kg. arasıda ağırlığa sahiptir. Bu nedenle tencerede parçalanarak pişirilir.