susuz pırasa yemeği



Pırasa yemeği en güzel su kullanılmadan pişirilir. Pırasa yemeği birde zeytinyağı ile yapılırsa lezzetine doyum olmaz. Susuz pırasa yemeği yaparken kullanılacak malzemeler tencereye çiğden konur ve kendi suyu ile ağır ateşte pişirilir. Pişen pırasa yemeği üzerine kıyılmış maydanoz serpilir. Ardından pırasa yemeği soğuk olarak limon suyu ilavesiyle tüketilir.

Susuz pırasa yemeği nasıl pişirilir. Pırasa yemeği için; pırasa, havuç, domates, soğan soyulur ve istenilen büyüklükte doğranır. Doğranan malzemelerin üzerine tuz serpilir ve karıştırılır. Ardından malzemeler kalın tabanlı tencere içerisine yayılır ve üzerine istenilen miktarda zeytinyağı ilave edilir. Ardından kapak kapatılır, ocak üzerine alınır ve ağır ateşte yarım saat pişirilir.