susuz patates haşlama



Patates bütün olarak fırında, kızgın kül içerisinde veya haşlama yöntemiyle tencerede pişirilir. Fırında veya kül içerisinde pişirilen patatesin tadı haşlanan patatesten çok farklıdır. Patatesin bu lezzetini evde fırın ve kül kullanmadan yakalamak çok kolay. Bunun için ihtiyacınız kadar patatese ve kalın tabanlı bir çelik tencereye ihtiyacınız vardır. Gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra bırakın, gerisini mutfaktaki ocak halleder.

Susuz patates nasıl haşlanır: İhtiyacınız kadar patatesi güzelce yıkayın ve bir tencerenin içerisine koyun, kapağını kapayın. Ardından tencereyi ocak üzerine alın ve ocağı yakın. Ocak alev ayarını pilav pişirir gibi "en kısıka" ayarlayın. Saatınza bakın ve patatesleri 1 saat süre ile pişirin. Ardından ocaktan alın ve patatesleri dilediğiniz gibi kullanın.