patates nasıl pişirilir


Patates, yemek yapımında her şekilde kullanılır. Patatesin çorbası, böreği, çöreği, mantısı, etli, etsiz, köfteli yemeği, kızartması, haşlaması, salatası ve püresi yapılır. Patates, fırın ve tencere yemeklerin hazırlanmasında doğrudan veya katkı malzeme olarak kullanılır. Sarı ve beyaz olmak olmak üzere iki çeşiti vardır. Sarı patates yemek yapımında, beyaz patates ise kızartmalık olarak kullanılır.

Etsiz patates yemeği nasıl pişirilir. İhtiyaç ölçüsünde patates, soğan, salça, domates, sivri biber, yağ, su ve başta tuz olamak üzere çeşitli "sarımsak, kimyon, karabiber, pul biber, kimyon gibi" baharatlar kullanılarak etsiz patates yemeği pişirilir. Normal bir tencere patates yemeği ağır ateşte, 3 bardak su kullanılarak 35 dakikada pişer.