yer elması yemeği



Yer elması yemekleri arasında en fazla yapılan yer elması çorbası, etli yer elması yemeği ve zeytinyağlı yer elması yemeklerini sayabiliriz. Bu yemeklerin dışında yer elması oturtması, yer elması suflesi, yer elması musakkası ve yer elması grateni sayabiliriz. Ayrıca yer elması bazı sebze yemekleri çeşitlerinde katkı malzeme olarak kullanılır. Yer elması ile yapılan en güzel yemek, pirinç ve havuç katkılı zeytinyağı yer elması yemeğidir.

Pirinçli yer elması yemeği nasıl yapılır. Bir kilo yer elması soyulur ve doğranır. Zeytinyağı içinde sırası ile soğan, havuç ve salça kavrulur. Üzerine pirinç, kaynar su ve çeşitli baharatlar ilave edilir, tencere bir kez fokur fokur kaynatılır ve kapağı kapatılır. Ağır ateşte yer elması yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ardından üzerine maydanoz veya dereotu ilavesiyle servis edilir. Bir kilo yer elması için iki bardak kaynamış su yeterlidir. Yer elması tencerede 20 dakikada pişer.