tavada somon nasıl yapılır


Tavada somon nasıl yapılır? Tava içerisinde kızartılan balıkların lezzetli olabilmesi için, balıkları kızartırken bir iki noktaya dikkat etmek gerekir. Bunlardan biri, balıkları una bulamadan önce balıkların üzerine tuz ekilmesidir. Diğeri ise, tava içerisine gereğinden fazla yağ koyulmamasıdır. Ayrıca, harlı ateş üzerinde balıkları kızartarak kurutmamalıdır. Tava yaptığınız balıkları lezzetlendiren en önemli etkenin, balıkları kızartmazdan evvel üzerine ektiğiniz tuz olduğunu unutmamalısınız.

Somon balığı dilimlenmiş veya fileto olarak tava yapmak isterseniz, dilim kalınlıklarının 2-3 cm. ölçüsünü aşmamalıdır. Tava içerisine ilave edeceğiniz yağ miktarı, tava tabanını kapatacak ölçüde olmalıdır. Birde, kullandığınız tava sac kalınlığına dikkat etmeniz gerekir. Çelik tabanlı tavalar veya 3 mm. sac kalınlığında olan teflon tavalarda balıkları kızartırken gaz ayarını fazla açmanıza sebep yoktur. Fazla ısı balığı kurutur ve yakar.

Somon tava nasıl pişirilir. Somon dilimlenir veya filoto çıkarılır. Ardından somon parçaları üzerine tuz serpilir ve yüzeyleri una bulanır. Tava yüzeyini kapatacak miktarda zeytinyağı konur ve ısıtılır. Isınan yağ içerisine somon parçaları dizilir. Parçalar birer dakika süre ile alt üst edilerek kızartılır. Ardından her iki yüzeyi ikişer dakika süre ile tekrar kızartılır. Kızaran balıklar servis tabağına alınır ve üzerlerine kızartma yağından bir miktar ilave edilir. Deneyin bakalım ne olacak?

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir