ıspanak yemeği nasıl yapılır



Ispanak yemeği etli, kıymalı ve sade olarak yapılır. Her yemeğin yapımında kendine özgü incelikleri vardır. Ispanak yemeğinin yapımında ise, ıspanak çok iyi bir şekilde yıkanarak üzerinde bulunan toprak ve kumdan arındırılması gerekir. Bu yüzden ıspanak, en az üç kez bol su içerisinde yıkanarak süzülmelidir. Bu işlem için, ıspanaklar kök olarak tek tek elden geçirilir. Köklerde bulunan sararmış ve bozulmuş yapraklar ayıklanır ve kök kısmı kesilir. Yapraklar ise, berrak suyu çıkıncaya kadar en az üç su yıkanır, süzülür ve doğranır.

Sade ıspanak yemeği nasıl yapılır; ıspanak yemeği pirinç veya bulgur katkılı olarak her çeşit yağ ile pişirilebilir. 1 kg. ıspanak için; 1 adet soğan, 6 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1.5 çorba kaşığı pirinç ve 1 su bardağı su yeterlidir. Ispanak yemeği tencerede kısık ateşte 20 dakikada pişer. Yağ içinde soğan ve salça kavrulur, üzerine kaynar su ve tuz ilave edilir. Ardından ıspanak ilave edilir, karıştırılır. Tencere bir kez fokurdatılır, kapak kapatılır ve ateş kısılır. 20 dakika süre bitiminde ıspanak yemeği pişmiş olur.