midye yemekleri


Deniz ürünlerinden midye, mutfaklarda kabuklu veya iç midye olarak birçok yemek yapımında kullanılır. Bu yemeklerin başında midyeli pilav, midye dolması, midye çorbası, midye kavurması, midye şiş, fırında midye, midye tava, sacta midye, midye pilaki, domatesli midye yemeği, midyeli makarna, midye graten ve midye buğulama gelir. En fazla rağbet gören midye yemekleri arasında midye tava, midye dolması ve midyeli pilavı örnek gösterebiliriz.

Midye tava nasıl yapılır. Midye tava iç midye kullanılarak yapılır. Kabuklu midyenin içi çıkarılır, üçlü dörtlü gruplar halinde çöp şişlere dizilir ve unlanarak bol yağ içerisinde kızartılır. Midye sadece unlanarak kızartılırsa kabarmaz, küçücük kalır. Bu sebeple una bulanan midye, kabarması için karbonatlı su içerisine batırılarak kızartılır. Birde midye kızartmak için; yumurta ve un, ya da bira ve un ile hazırlanan bulamaç kullanılır.