kireç kaymağı nasıl hazırlanır


Kireçte balkabağı tatlısı yapmak için, kireç kaymağına ihtiyaç vardır. Kireç kaymağı, sönmemiş kireçle suyun karışımından elde edilir. Kabak tatlısı yapmak için nasıl ki ölçüye ihtiyaç varsa, kireç kaymağı yapmak için de kesin ölçüye ihtiyaç vardır. Kireç ve su gelişigüzel ölçülerle karıştırılırsa kabağın tadını acılaştırır. Kabağı ne kadar yıkarsanız yıkayın, kireç acısı kabak üzerinden çıkmaz. Bu sebeble kabak tatlısı yapmak istiyorsanız eğer, kireç kaymağı hazırlamak için kesin ölçülerle kireç kaymağınızı hazırlamalısınız.

Kireç kaymağı nasıl hazırlanır? 1 kg. soyulmuş ve dilimlenmiş kabak için, 1.5 kg. kireç kaymağına ihtiyaç vardır. Nalburdan veya başka bir yerden 1 çay bardağı dolusu toz kireci tedarik etmelisiniz. Ardından bir kap içerisine 1.5 kg. suyu koyun. Üzerine 1 çay bardağı dolusu toz kireci koyun ve güzelce karıştırın. Çok kısa zamanda toz kireç kabın tabanına çökecektir ve üzerinde bulunan suyu fazla bekletmeden alın kullanın. Suyu alırken kirecin su içerisine karışmasına izin vermeyin. Bu şekilde hazırlayacağınız kireç kaymağı hiçbir şeklide kabağınızı acılaştırmayacaktır. Güvenle kullanabilirsiniz.