evde halka tatlısı nasıl yapılır

30 Oca 2013


Halka tatlısı yapımı iş yerinde olsun, evde halka tatlısı yapımı olsun "net" malzeme ölçüsüne bağlıdır. Halka tatlısı gevrek, çıtır ve kıtır olmalı, aynı zamanda geç bayatlamalıdır. Halka tatlısının bayatlaması, tatlının yumuşaması ile kendini belli eder. Eğer yaptığınız tatlının gevrekliği, çıtırlığı, kıtırlığı bir saati dahi bulmuyorsa; o tatlı halka tatlısı değil, görüntü var ses yok tatlısı olmuştur. Halka tatlısı en az sekiz saat süre ile çıtırlığını muhafaza etmeli ve yumuşamamalıdır. Bunun için halka tatlısı hamur malzemesi tam ölçüsünde olmalıdır.

Halka talısı şerbetli tatlıdır ve şerbeti koyu olmalıdır. Şerbet hazırlanırken üç ölçü toz şekerle birlikte, iki ölçü su kullanılır. Elbette şerbetin şekerleme yapmaması için, limon tuzu veya limon suyu kullanılır. Halka tatlısı hamuru kızartıldıktan sonra soğuk şerbet içerisine atılarak şerbetini çekmesi sağlanır. Tatlının malzemesi un, yumurta, irmik, yoğurt, süt, kabartma tozu ve sıvı yağdır. Ayrıca halka tatlısı hamuruna halka şeklini vermek için, özel sıkma aparatı veya krema sıkma torbası gereklidir. Krema sıkma torbasında yıldız uç kullanılır.





0 yorum:

Yorum Gönder