7 Ağu 2012

on

kuzu şiş terbiyesi nasıl yapılır


Kuzu eti ile yapılan şiş kebap, terbiye yapılmadan da sade olarak pişirilebilir. Arzu edilirse, kuzu etinin şişlik bölümlerinden elde edilen kuzu eti küp şeklinde doğranır. Doğranmış etler "seçimi damak zevkinize kalmış" çeşitli şiş terbiye malzemelerinden hazırlanan sos içerisinde en az 2 saat veya 24 buzdolabında bekletildikten sonra pişirilir.

Kuzu şiş terbiye malzemeleri: Kuzu şiş etini terbiye "marine" yapmak için en fazla kullanılan malzemeler zeytinyağı, ayçiçek yağı, salça, yoğurt, süt, soğan rendesi veya soğan suyu, limon suyu, karabiber, pul biber, kekik ve tuzdur. Bu malzemelerden bir kaçı biraraya getirilerek sos hazırlanır ve kuzu eti bu sos ile karıştırılır.