7 Ağu 2012

on 4 comments

kuzu şiş terbiyesi nasıl yapılır


Kuzu eti ile yapılan şiş kebap, terbiye yapılmadan da sade olarak pişirilebilir. Arzu edilirse, kuzu etinin şişlik bölümlerinden elde edilen kuzu eti küp şeklinde doğranır. Doğranmış etler "seçimi damak zevkinize kalmış" çeşitli şiş terbiye malzemelerinden hazırlanan sos içerisinde en az 2 saat veya 24 buzdolabında bekletildikten sonra pişirilir.

Kuzu şiş terbiye malzemeleri: Kuzu şiş etini terbiye "marine" yapmak için en fazla kullanılan malzemeler zeytinyağı, ayçiçek yağı, salça, yoğurt, süt, soğan rendesi veya soğan suyu, limon suyu, karabiber, pul biber, kekik ve tuzdur. Bu malzemelerden bir kaçı biraraya getirilerek sos hazırlanır ve kuzu eti bu sos ile karıştırılır.

4 yorum:

  1. Gayet nefis gel beni ye diyorlar ama ah !! bir yiyebilsem :))

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  3. off çok lezzetli gözüküyor:)
    bende beklerim bana:)
    http://zuutrendss.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Nasıl da canım çekti :)
    Enfess..
    Ellerine sağlık canım.
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil