dolma çeşitleri


Mevsiminde yetişen çoğu sebzelerin etli veya etsiz "zeytinyağlı" dolması yapılır. Sebzelerin içlerini doldurmak için kıyma, kıyılmış et, pirinç, bulgur, maydanoz ve nane başta olmak üzere çeşitli baharatlar ve salça kullanılır. Bazı sebzeler taze olarak doldurulduğu gibi, bazıları ise salamura yapılarak, ya da kurutularak doldurulur.

Dolma çeşitleri:Mutfaklarımızda sıklıkla yapılan lahana dolması, taze bağ yaprağı dolması, salamura bağ yaprağı dolması, patates dolması, domates dolması, enginar dolması, pazı yaprağı dolması, karalahana dolması, kereviz dolması, patlıcan dolması, biber "kapya biber, dolmalık biber" dolması, kabak dolması, havuç dolması, soğan dolması, pırasa dolması ve ebegümeci dolmasıdır.