biber yemekleri



Biber taze veya kurutulmuş olarak, ya da baharat olarak bakliyat yemeklerinde, beyaz et ve kırmızı et yemeklerinde, balık yemeklerinde ve sebze yemeklerinin yapımında kullanılır. Biber çeşitleri yemek yapımında doğrudan veya katkı malzeme olarak kullanılır.

Yemek yapımında en fazla kullanılan sivri biber, çarliston biber, köy biberi, kapya biberi, dolmalık biber, acı ve kırmızı renkli Macar biberi, yeşil ve kırmızı renkli Şili biberi ve sarı renkli California biberidir. Bu biberler yapılacak yemeklerin özelliklerine göre, ayrı ayrı yemek yapımında kullanılır.

Biber çeşitleri ile yapılan ve çok bilinen yemek çeşitleri arasında biber salatası, biber kavurması, biber dolması, biberli ekmek, biber mücveri, biber kızartması, biber turşusu, biber salçası, biber sosu, biberli pizza, biber sarması, biber dizmesi, biberli börek, biber tava, biber közlemesi, biber unlaması ve biberli omleti sayabiliriz.