bamya yemekleri



Bamya, taze ve kurutulmuş olarak çok çeşitli yemek yapımında kullanılır. Bamya kullanılarak "etli veya etsiz" tencere yemekleri ve fırın yemekleri de hazırlanır. Bamyanın tazesi ağır ateşte tıkır tıkır 45 dakika sürede, kurutulmuşu ise 1 saatta pişer. Bamyayı pişirirken salyalanması önlemek için limon suyu, limon tuzu ya da nar ekşisi kullanılır.

Onlarca çeşit yemeği yapılan bamyanın en fazla tanınan yemekleri bamya çorbası, kıymalı bamya, kuşbaşı etli bamya, köfteli bamya, fırında bamya, bamya güveci, zeytinyağlı bamya, ekşili bamya, bamya aşı, bamya kızartması, bamya yahnisi, tavuklu bamya, hindi etli bamya, bamya bastısı, bamya musakkası, bamya salatası ve bamya cacığını sayabiliriz.