yemeği ağır ateşte pişirmek


Yemeği ağır ateşte pişirmek: Ağır ateşte pişirmek deyimi, bir yemek pişirme yöntemidir. Ocak alev ayarı iyice kısılarak yakılırsa ağır ateş, ocak alev ayarı iyice açılarak yakılırsa harlı ateş denir. Çoğu yemekler pişirilirken tencere kapağı tamamen kapatılır. Bazı yemekleri pişirirken de tencere kapağı "taşmayı önlemek için" aralıklı kapatılır. Tariflerimde her yemeğin tencere kapak pozisyonlarını vereceğim, bu konuda fazla söze gerek yok.


Ağır ateşte pişen yemekler piştiğinde, kullanılan malzemelerde (şekil bozukluğu) dağılma veya birbirine karışma olmaz. Her malzeme lezzetini kendi üzerinde taşır. Ağır ateşte pişirme yöntemi ile pişen yemeklerin suyu verildikten sonra 1-2 dakika süre ile harlı ateşte fokur fokur kaynatılır ve ardından tencere kapağı kapatılır. Tencere kapağı kapatıldıktan sonra, ocak alev ayarı iyice kısılır.

Ağır ateşte pişirmek için ocak gözleri nasıl seçilir: Kullanılan ocaklarda ocak gözleri "küçük, büyük olarak" farklı olduğu gibi, her gözün en kısık ayarı da farklıdır. Yemek pişirirken kaç porsiyonluk yemek yapacağımıza göre tencere büyüklüğünü ve ocak gözlerini seçeriz. 4 ila 6 porsiyon arası pişirilen yemeklerde ocakların en küçük gözleri (bu gözlere kahve pişirme gözleri de dahil) ağır ateşte pişirme yöntemine uygundur.

Ocaklarda ağır ateş nasıl ayarlanır: Yemeğinize su verip bir kez kaynatıktan sonra, tencere kapağını kapatın. Kapak aralığından buhar çıkmaya başladıktan sonra, ocak alev ayarını iyice kısın. Ocağınız kısık ateşte yanarken tencereden buhar rahat bir şekilde çıkmalıdır ve kapak gürültüsü olmamalıdır. İşte ağır ateş ayarı ocaklarda böyle ayarlanır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır