farklı tost çeşitleri nelerdir?


Farklı tost çeşitleri nelerdir? Tost yapmak için elektrikli tost makinası, gazlı tost makinası ve ocak üzeri tost makinası kullanılır. Ekmek olarak, başta tost ekmeği olmak üzere her çeşit ekmek dilimleri ile tost yapılabilir. Tost içerisinde kullanılacak malzeme seçimi kişinin damak zevki ile ilgili bir konu, dilediğiniz malzemelerle tost yapabilirsiniz.


Tost çeşitleri; en fazla beğenilen tostlar kaşarlı, beyaz peynirli, sucuklu, kavurmalı, karışık, yumurtalı, nutellalı, salamlı, jambonlu, pastırmalı ve çikolatalıdır. İstenirse tost içerisinde domates, sivri biber ve maydanoz kullanılabilir. Bilinen ünlü tostlar ise, Ayvalık tostu ve yengen tost çeşitidir.

Ayvalık tostu, beyaz veya kaşar peyniri, sucuk, domates ve yeşil biber kullanılarak yapılır. Yengen tost ise, kullanılan malzeme sayısı çeşitli olsa da kaşar, sucuk, domates ya da ketçap kullanılarak yapılan karışık tost çeşitidir. Yengen tost içerisine yumurta, kaşar, sucuk, salam, sosis, mayonez, ketçap, turşu, çeşitli salatalıklar ve rus salatası konulabilir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır