3 Haz 2012

on Leave a Comment

mücver yapımı


Mücver bir sebze köftesidir. Mücveri yapılacak sebze durumuna göre rendelenir veya doğranır. Rendelenen veya doğranan sebzeler bir güzel sıkılır veya tel süzgeç içerisinde suyu süzülür. Ardından sebzeleri bağlayıcı olarak un, yumurta ve diğer katkı malzemeleri "peynir, maydanoz, soğan ve baharatlar" ilave edilir. Hazırlanan harç karıştırılarak küçük köfteler hazırlanır. Köfteler kızgın yağ içerisinde ya da fırında kızartılır.

Mücver çeşitleri, kabak mücveri, pırasa mücveri, patates mücveri, patlıcan mücveri, pazı mücveri, taze fasulye mücveri, mantar mücveri, ıspanak mücveri, havuç mücveri, kereviz mücveri, karnabahar mücveri ve taze soğan mücveridir. Bilinen bu mücverler dışında çok sayıda mücver çeşiti vardır. Örneğin; tavuk mücveri, kıyma mücveri, pastırma mücveri ve hamsi mücveri gibi.

0 yorum:

Yorum Gönder