yemek yapımında kullanılan mercimek çeşitleri


Yemek yapımında kullanılan mercimek çeşitleri: Mercimek yemekleri yapımında dört çeşit mercimek kullanılır. Sarı mercimek, kırmızı mercimek, kahverengi mercimek ve yeşil mercimektir. Bazı mercimek satış noktalarında (bakkal, market, aktar gibi) iri taneli sarı mercimeğe rastlayabilirsiniz. Bu çeşit mercimekler yeşil mercimeğin kabuğu soyulmuş halidir.

Lezzetli yemek yapmanın ilk şartı, kaliteli malzeme kullanmaktan geçer. Bu nedenle mecimek alışverişlerimizde satın alacağımız mercimeğin filizlenmemiş ve kabukları atmamış olmasına dikkat etmeliyiz. Bir nedenle mercimekler ortam koşullarından ve uzun süre beklemiş olmalarından filizlenir, böylesi mercimekleri satın almayınız.

Bu blogdaki popüler yayınlar

10 kişilik pirinç pilavı

erişte nasıl pişirilir

tavuk eti nasıl marine edilir

tavada somon nasıl yapılır