4 Haz 2012

on 1 comment

makarna nasıl pişirilir



Çeşiti ne olursa olsun makarna aynen pirinç pilavı, bulgur pilavı, erişte pilavı, kuskus pilavı ve şehriye pilavı gibi pişirilir. Saydığım bu pilav çeşitleri iki yöntemle pişirilir. İlki malzemeler kavrularak, ya da kaynayan su içerisine malzemeler salınarak pişirilir. Bu şekilde pişirilen pilavlara pişirilme yöntemine göre, kavurma pilav veya salma pilav adı verilir.


Makarnalarda aynı yöntemlerle pişirlir. Daha kolay olduğu için, insanlar kaynayan su içerisinde makarnayı haşlarlar. Ardından haşlanan makarna süzülür ve makarnanın vitamin ve mineralleri haşlama suyu ile atılır. Makarna kavurma pilav pişirme yöntemi ile pişirilirse, bu olumsuzluk ortadan kalkar.

Makarna pilav gibi nasıl pişirilir? Çok kolay, resimde görünen domatesli makarna pilav gibi pişirilmiştir. Tencerede yağ eritilir, domates ilave edilir ve kavrulur. Üzerine makarna ilave edilir karıştırılır. Ardından kaynamış sıcak su ve tuz makarna ölçüsüne denk gelecek şekilde ilave edilir. Ve, kısık ateşte tencere kapağı kapalı olarak aynen pilav gibi pişirilir.

Pilav gibi pişirilen makarna, haşlanarak pişirilen makarnadan çok daha lezzetli olduğunu söyleyebilirim. Elbette, makarnayı pilav gibi pişirebilmek için kullanılacak malzemelerle birlikte, makarnaya ilave edilecek su miktarı çok önemli. Makarna tariflerimde bu konuyu ayrıca işleyeceğim.

1 yorum:

  1. Hepimizin basit gordugu birseydir makarna pisirmek... Aslinda gercek bir maharet gerektirir. Ideal dirilikte makarna pisirmek icin, beklemek gerekir yaninda...
    Ben universitedeyken, yurt mutfaginda gordugum bir makarna pisirme yontemi daha soyleyeyim. Bir arkadasim, makarna pisirecegi suya sebzeleri( ozellikle havuc, domates) ekleyip kaynatirdi. Sonra makarnalari eklerdi; cok da lezzetli olurdu.

    YanıtlaSil